eLBX Online 2021 | June 22 - 24


Join us for a FREE, 3-day virtual conference featuring industry experts and eLearning thought leaders. Learn about critical topics such as eLearning accessibility, learning experience design, course authoring, virtual reality, and gamification. Register today!
CHECK IT OUT

error when trying to preview course

awaid9938
awaid9938 Community Member Posts: 7
I'm getting an error message when I try to "preview" my course.  Any ideas about why this is happening?  Here's the error:

Failed to load URL http://localhost: 3750//trivpreview_8093.html with error (-102).

Comments

  • carlfink
    carlfink Community Member Posts: 879 ♦ Idol ♦
    amber,

    I would suggest you try another URL and see if you get the same error.

    That URL would point to a web server running on the same system you have Lectora installed on. I suspect that isn't your intent.
  • awaid9938
    awaid9938 Community Member Posts: 7
    I don't t understand  what you mean.  I may need more direction.

    I'm in Lectora... creating a course.  I have it built, but am trying to preview it when I get this error.  (doing the thing where you hit ctrl+F11 or you can use the tool bar at the top under "VIEW" where it says "Preview")  I've always been able to use this function - even used it yesterday.
  • tea
    tea Community Member Posts: 128
    @awaid9938  what version Lectora are you using?  We need to have trivserver .exe running, and recently had issues where some anti-virus software (Windows Defender) was blocking it. We know 17.1.7 - 18.0 was having the problem, and we believe it is fixed in 18.0.2
  • awaid9938
    awaid9938 Community Member Posts: 7
    I'm using Inspire 18.1.4

    I don't believe I had a problem until after I updated
  • tea
    tea Community Member Posts: 128
    @awaid9938 can you check your "Program Files (x86)\Trivantis\Lectora Publisher (or Inspire) 18"  folder and verify the trivserver.exe is still there.  If it is, can you kill it in Task Manager and try publishing again?
  • awaid9938
    awaid9938 Community Member Posts: 7
    triserver.exe is there.

    looks like it's working now!
  • tea
    tea Community Member Posts: 128
    Great!
  • jennifer0923
    jennifer0923 Community Member Posts: 2
    I'm having the same issue and receiving the same error code. I'm using Lectora 18.2.1 and I did locate the trivserver.exe file within my C drive. I've closed the project, reopened. Still having no luck with Run, Preview, and Debug. Preview in a Browser works. Help is appreciated!
  • jennifer0923
    jennifer0923 Community Member Posts: 2
    I realize I posted on a 3-month old message...but doesn't anyone see this? I still can't get preview to work, my WMAs will not convert to MP4s automatically, my bullets disappear when I publish, oh and my CC disappears when publishing even though the exact same set-up works in older versions of Lectora. So...anybody want to tell me what I can do to get some help? I even sent an email to support back on the 10th and I've had no response. Thanks!
Sign In or Register to comment.

So You Wanna Be An eLearning ROCKSTAR?

We're all fans of eLearning here! Want to become an eLearning ROCKSTAR? Just click on one of the buttons below to start your rocking journey!