Transparent text / lectora messing up with text color

adiallo8948
adiallo8948 Community Member Posts: 12
Hello,

I hope someone can help again. There is an image attached for more info

Even though the text is back, when I run the course, It shows as white or transparent. There fore, it is impossible to see the text because the background is white (and i want to keep the background white).

The same happens to the page number as well. Instead of displaying the page number, it shows '' null''. I do not know if this helps, but to display the page number I inserted a page number text from the INSERT menu.

Thanks in advance

Comments

  • wheels
    wheels Florida USACommunity Member, Administrator, Moderator, Rockstar Manager Posts: 576 eLearning ROCKSTAR Admin Team
    It looks like some object on that page is causing a the loading of the page to not complete. I'm assuming you are running published content or a page preview. If that is the case you can open the browser debugger and see if you see any red errors in the console, it might give a clue to what object is causing the issue.

    Otherwise, think about what recent changes have been done. Maybe make a copy of the title and then start removing things until you no longer see the problem. If you are current on maintenance (or you are on Lectora Online) then submit a ticket to support and we will help you out.

    - Joe
  • mnotermans5114
    mnotermans5114 Community Member Posts: 916
    or share your title here...someone will help...
  • adiallo8948
    adiallo8948 Community Member Posts: 12
    Thank you Joe,

    I managed to make it work for the questions (True / False). Somehow, the page number is still displaying NULL. In preview mode in lectora, all looks good. However it does not show the page number when I preview it in any browser.

    I have attached another picture trying to see if there was any errors. There was something about the size that I tries to fix in lectora, but it did not work.

    Thanks
  • adiallo8948
    adiallo8948 Community Member Posts: 12
    Hello Math,

    I do not see where to share it to, from your message.

    Thank you for  your help
  • whall6937
    whall6937 Community Member Posts: 2 ☆ Roadie ☆
    Hi there,

    I might have an idea here. Could you let us know what variable is being used to display the page count? A screenshot of the Actions in Lectora would be perfect. Wherever this is coming from there may be something wrong there.

    For example I have seen this when the variable PageInChapter is used, but the page you are on is not within a chapter. This returns a NULL value.

    I hope that makes sense.

    -Will
  • mnotermans5114
    mnotermans5114 Community Member Posts: 916
    Export your title as package (.pkg) and upload/attach it here.
    Also good to know which version of Lectora you use and how you test.

    Do read ( and use the tips ) Darrel gives here when asking help :-)
    For sure you get better and quicker help then.

    https://community.trivantis.com/forums/topic/when-requesting-assistance-please-read/

    If you have the option to export as .pkg in your version thats better then copying/saving the .awt
    In most cases the package is complete.
  • adiallo8948
    adiallo8948 Community Member Posts: 12
    Hello Will,

    Yes, the page count is set to ''Number by chapter''. The page count works perfectly on  chapters 1 and 2. I know the TEST is not in a chapter, and I did that on purpose because I wanted the test part (or each part of the course)  to have it's own page count. I had already done it that way in the past without any problem.

    After reading your comment, I tried to set the page count to Entire Title and it did the same thing. It worked on the two chapter, but not in the Test.

    I have attached  a new image

    Thanks

    ()
  • adiallo8948
    adiallo8948 Community Member Posts: 12
    Thank you.

    I have lectora 16 inspire V16.2.2
  • mnotermans5114
    mnotermans5114 Community Member Posts: 916
    DO export as Lectora Online Package ( or as zip ) ... then someone can check.
  • adiallo8948
    adiallo8948 Community Member Posts: 12
    Hello,

    I have been trying to upload the file, but it does not seem to be working. I get this message ''Maximum file size allowed is 102400 KB.''

    My file should be good because it is  95,810 KB in ZIP and 92,961 in pkg. I tried to upload both and was unsuccessful.

    Thank you,
  • whall6937
    whall6937 Community Member Posts: 2 ☆ Roadie ☆
    If there is a size problem (even though it looks like you are under the limit), you could try making a copy of the course and cutting some parts out to isolate the section with the issues.
  • mnotermans5114
    mnotermans5114 Community Member Posts: 916
    Or if that keeps failing..try to add it online somewhere and give us a link to download... or wetransfer it to yourself and send us the link, or put it in a dropboxaccount and send the link....
  • adiallo8948
    adiallo8948 Community Member Posts: 12
    -------------- Problem solved. Sharing at the bottom what I did ---------

    Hello Math,

    unfortunately I could not share the content. We do not have a drive/ftp to share our files and I was not allowed to do it from my personal accounts. I also tried to reduce de size but deleting almost everything, and I still was not able to upload it

    I was finally able to solve it after a lot of doing and undoing stuff. hahahha

    I thought I would share what I did just in case you have a question about it. You might be able to help the person quickly.

    So remember that the problem was coming only from pages in the Test section.

    Select  TEST - Go to BEHAVIOUR - Uncheck '' Random Select Pages '' (see image)

    When I saw it at first I knew that was weird.

    I also wanted to tank everyone

    Thanks again...