SCORM2004 publishing not marking Complete in LMS

stormer71
stormer71 Community Member Posts: 2
This is my first time publishing to Scorm 2004. I have multiple AU's so I can publish separate SCO's all from within one file. Our LMS is Taleo Learn @ Oracle.



The SCO part worked great, everything was brought in as separate courses and recognized by the LMS, however I cannot get the courses to be marked complete. Originally I was getting an 'LMS Set Value Error' but then I found in the forums the need to have 2 statuses for 2004 (as opposed to 1 in Scorm 1.2) so I am using the action variable to set the following:



CMI_Completion_Status (value: completed)

AICC_Lesson_Status (value: passed)



With both of these actions I am no longer getting the error, but the LMS did not mark the course as complete. I don't have a scored test in my course so I am adding the 'passed' variable simply to force that status requirement. Is this part of the problem? Does 2004 require a scored test?



Any assistance is VERY appreciated! Thanks

Comments

  • wheels
    wheels Community Member, Administrator, Moderator, Rockstar Manager Posts: 504 eLearning ROCKSTAR Admin Team
    Depending on the LMS sometimes setting the AICC_Lesson_Status to completed is required.



    What LMS are you using?
  • stormer71
    stormer71 Community Member Posts: 2
    I am using Taleo Learn from Oracle. When using SCORM 1.2, I always set the AICC Lesson Status to 'completed' but I have read for SCORM 2004 you need to set the 2 statuses as above. I think I may be having a caching issue since 1 of my 3 SCO's mysteriously went to a COMPLETE status. I am going to republish this as a new course and try to load it again for testing. I'll post my results. Thanks!
Sign In or Register to comment.

So You Wanna Be An eLearning ROCKSTAR?

We're all fans of eLearning here! Want to become an eLearning ROCKSTAR? Just click on one of the buttons below to start your rocking journey!