Image Button Issue- Double Image on Some Imported Image Buttons

angelsweetie
angelsweetie Community Member Posts: 13 ♪ Opening Act ♪
Weirdest thing keeps happening to me. I load an image for a button and once I try to resize it, I get a duplicate of the image within the image. I have attached a picture of what is happening (two different image I brought in to see the issue). I have recorded a video of what is going on as well if anyone would like to see it.

Anyone else having that problem or is it just me (could be, my computer enjoys messing with me)? I just downloaded the newest patch that was offered for Lectora21 before I noticed this problem. This is only occurring in Lectora21. I tried to recreate the issue in Lectora18 and it isn't happening. I did not try inserting an image button before the patch was installed.

I tried a different picture (with more in it) and I didn't see anything duplicating, but it might not show on a more detailed image.

Any help would be appreciated. I shouldn't have to create buttons often (though I do enjoy making my own buttons for our themed education).


Angel Tracy
Administrative Secretary- Education at Harbor Regional Health
Bigfoot doesn't believe in you either!

Best Answer

  • scoggins
    scoggins Administrator, Rockstar Manager Posts: 28 eLearning ROCKSTAR Admin Team
    Accepted Answer
    @angelsweetie I tried this out again and I found that the issue has an easy solution. The image button is being set with a Shadow! Simply select the button, then go to the Style tab, click on Shadow icon, and select None.



Answers

  • carlfink
    carlfink Community Member Posts: 960 ✭ Legend ✭
    Does the duplication appear in the development environment, the published course, or both?
  • angelsweetie
    angelsweetie Community Member Posts: 13 ♪ Opening Act ♪
    I keep having a 404 Not Found Error when I try to preview it within Lectora21 so I can't tell you that. It is, however, not showing up when I publish to my LMS now. Just showing a duplicate when I try to build. I have restarted my computer three times now, so maybe that was some of the issue?
    Angel Tracy
    Administrative Secretary- Education at Harbor Regional Health
    Bigfoot doesn't believe in you either!
  • RichVass
    RichVass Administrator, Rockstar Manager Posts: 35 eLearning ROCKSTAR Admin Team
    @angelsweetie It appears you have discovered an issue that affects Edit mode only. The published course will not show a duplicate image. It's now reported, and I am sure will be addressed in an upcoming update. Thanks for weighing in on this!
    RICHARD VASS, CPTD |  VP, Customer Success
    Office: 801.854.5179 
    Meet with me
  • angelsweetie
    angelsweetie Community Member Posts: 13 ♪ Opening Act ♪
    @RichVass Thank you! It was interesting and made my eyes and brain hurt!
    Angel Tracy
    Administrative Secretary- Education at Harbor Regional Health
    Bigfoot doesn't believe in you either!
  • angelsweetie
    angelsweetie Community Member Posts: 13 ♪ Opening Act ♪
    @scoggins My eyeballs and brain thank you for the work around!
    Angel Tracy
    Administrative Secretary- Education at Harbor Regional Health
    Bigfoot doesn't believe in you either!
  • angelsweetie
    angelsweetie Community Member Posts: 13 ♪ Opening Act ♪
    @scoggins On a semi-related note, any idea why I am getting 404 errors when I try to preview my course or when I open a new project and try to select a framework, design, or any of those features? It happens a lot (like 9 out of 10 times) and the only thing that I have found that works is restarting my computer. Considering I have to build about 20 courses soon, I'm hoping to find a way to not have to restart my computer every time. It will become a pain!
    Angel Tracy
    Administrative Secretary- Education at Harbor Regional Health
    Bigfoot doesn't believe in you either!