RCD v18

timk
timk Community Member Posts: 1,176 ☆ Superstar ☆
When I open my responsive course with a Samsung Galaxy Tab S in Portrait mode, the course itself is displayed "Tablet Landscape". When I rotate the device to Landscape, the view changes to "Tablet Portrait". It's alright when I start holding the device landscape-style.

Comments

  • tea
    tea Community Member Posts: 128
    @timk I'll see if I can recreate this. Are you published to HTML or SCORM?  Do you have any of the scaling options set under Publish Content of the HTML Options?
  • tea
    tea Community Member Posts: 128
    With a Samsung Galaxy Tab 4, running from Scorm Cloud and from HTML I am not seeing this error. I can try again once I get the publishing options.
  • timk
    timk Community Member Posts: 1,176 ☆ Superstar ☆
    I publish to HTML with "Disable browser resize ..." and the following two checked. Are these relevant for mobile devices? But I just checked and the error occurs without it also. "Scale content to fill mobile device view" is unchecked. It happens both Seamless and not. Maybe it's me or my tablet?

    Do you see this error?

    https://community.trivantis.com/forums/topic/missing-src-for-images/
  • timk
    timk Community Member Posts: 1,176 ☆ Superstar ☆
    The same error occurs when I publish a one-page course with nothing in it but a textfield displaying "CurrentView".
  • tea
    tea Community Member Posts: 128
    I published to HTML with and without the options set, I don't see the error on my tablet. Can we get a copy of your title?
  • tea
    tea Community Member Posts: 128
    I just tried the text block with CurrentView, and that is working OK for me also
  • timk
    timk Community Member Posts: 1,176 ☆ Superstar ☆
    Here you are, but as I said it's one textfield only.

    Sorry, the question may read stupid: Did you hold the tablet upright when you opened the course? Because the error does not occur when I start landscape.

     
  • timk
    timk Community Member Posts: 1,176 ☆ Superstar ☆
    Hm, on my iPad 3 it works ...
  • tea
    tea Community Member Posts: 128
    I started in portrait, and it loads portrait. I also started in landscape and that loads correctly each time as well.

    But I am on a Galaxy Tab4
  • tea
    tea Community Member Posts: 128
    Are you Chrome?  Which Galaxy model are you using? I'll try with BrowserStack also, but checking with people here to see who may have a different tablet for me to try
  • timk
    timk Community Member Posts: 1,176 ☆ Superstar ☆
    It's a Samsung Galaxy Tab S T800
    Android 6.0.1

    Chrome 78.0.3904.90

    Thank you very much for your effort.
  • tea
    tea Community Member Posts: 128
    Tim, do you have any older titles that worked on your Samsung, that are already published and available?  I'm trying to narrow down if it was something we changed with v18.2.1 that's causing this.  I haven't recreated this yet, but I'll be trying this morning.
  • timk
    timk Community Member Posts: 1,176 ☆ Superstar ☆
    I just checked a course running in moodle, that has been built about 2 years ago with 17.0.6. I'm sure it was working alright (with that same device) when I built it, but now it also starts landscape. Seems like it's either device- or Androidversion-related ... All browsers on this tablet handle it the same, it's not just Chrome.
  • tea
    tea Community Member Posts: 128
    Hey Tim, I opened a bug to track this and make dev aware. Since it seems device/Android version related I'm not sure if dev will be able to do much though.
  • timk
    timk Community Member Posts: 1,176 ☆ Superstar ☆
    Thanks, can you please also point them to the issue with the images not displaying?
Sign In or Register to comment.

So You Wanna Be An eLearning ROCKSTAR?

We're all fans of eLearning here! Want to become an eLearning ROCKSTAR? Just click on one of the buttons below to start your rocking journey!