Google Chrome and SkipNav

vicki
vicki Community Member Posts: 75 ♪ Opening Act ♪
I am running Lectora 18.0.2. I am running into an issue where Google Chrome is not "activating" the skipnav action in a course. Everything works perfectly in FireFox and IE.

The following is what happens in Chrome:

    <li style="list-style-type: none;">
    • After activating the SkipNav on a content only page, each tab goes/does as follows:
      • Empty tab (can’t tell what it is focusing on)
      • Back button (only an outline, not the orange focus)
      • Next button (again, only an outline)
      • Orange focus on TOC
      • Orange focus across top navigation (resources, glossary, help, exit)
      • Orange focus on Next then Back buttons
    • After activating the SkipNav on a page with buttons/links in the content, each tab goes/does as follows:
      • Empty tab (can’t tell what it is focusing on)
      • Back button (only an outline, not the orange focus)
      • Next button (again, only an outline)
      • Orange focus on TOC
      • Orange focus across top navigation (resources, glossary, help, exit)
      • Orange focus on link to another page in the content
      • Orange focus on each content button in the appropriate order
      • Orange focus on Next then Back buttons
Now when I use the screen reader (NVDA) and arrow down to have text read, it works just fine in Chrome.

Has anyone else run into this or have a solution? I am trying to get the course passed for DHS and they won't until this tab order issue is fixed (or a good reason why Chrome is the issue).

Thanks!

Comments

  • klaatu
    klaatu Community Member Posts: 988
    Sample?
  • vicki
    vicki Community Member Posts: 75 ♪ Opening Act ♪
    Good Day Darrel,

    I have it up on ReviewLink. If I can get your email, I can add you as a reviewer. Due to proprietary stuff...yadda, yadda, yadda...I can't upload a copy here.

    Thanks!