Chrome/Lectora Button issue

pdekker7278
pdekker7278 Community Member Posts: 3
I'm having problems/issues:
Buttons in my e-learning are dissapearing within Chrome-browser.

I ‘ve narrowed it down to the following:

It only occurs on newer chrome browsers, version 72.0.3626.109 (official build 32-bit) updated it presumably last week
It only occurs when published as html or SCORM.

It does not occur in "preview" mode while authoring
It does not occur on older chrome, version 70.0.3538.110 (official build 32-bit)
It does not occur on IE 11. (tested on 11.0.110 KB4486474)
It does not occur on Firefox 65.0.1 (64-bit)
It looks like it only occurs when I export my title with “scale content to fill window” on.

Working with Lectora V17 btw

Anyone having the same issues?

Comments

  • cainam
    cainam Community Member Posts: 289 ☆ Superstar ☆
    last month there was a post regarding google chrome and the 'next' button not showing - no update with any resolution yet:

    https://community.trivantis.com/forums/topic/next-button-doesnt-show-on-google-chrome/

     
    - Adam Cain
  • klaatu
    klaatu Community Member Posts: 988
    Have you tried to reset Chrome to it's default settings? Perhaps if you post a sample we can check it. Regarding the post above about the next button not showing; it worked fine in my browser. They were running an outdated version and I never heard back after I suggested to reset Chrome to it's default settings (after updating).
  • pdekker7278
    pdekker7278 Community Member Posts: 3
    Thank you Darrel,

    Resetting Chrome to it's default settings seems to do the job.

    Although I think, advising all my customers to reset their chrome browser is not an ideal solution; update your browser to newest version, goto the little customize menu on the right size, click "settings", scroll down, click on "advanced", etc... Most of the time they aren't even able to do this (because of security policies) and besides that, other browsers don't have these issues...

    regards,
    Patrick
  • klaatu
    klaatu Community Member Posts: 988
    You're welcome and I agree it is unrealistic and possibly problematic to put that kind of responsibility on users. The good news is most of the time it is unnecessary as the default settings do not usually change by themselves. Other browsers could run into to the same issues if their settings are changed.
  • cainam
    cainam Community Member Posts: 289 ☆ Superstar ☆
    If users can't change settings because you have an IT department that controls that, they could make the change with a 'group policy' or similar that will set them all at once - they may want you to be more specific as to the setting that needs changed vs return to default though...
    - Adam Cain
  • klaatu
    klaatu Community Member Posts: 988
    I am not sure if an IT department can control whether or not a browser reset can be controlled. It's not like anything is being installed. It's a good question. Any IT security experts out there?
  • cainam
    cainam Community Member Posts: 289 ☆ Superstar ☆
    I just know that I've put in requests in the past for IT departments to control a specific browser setting, and they could push that out across the organization (previously for some checkbox for an IE setting, a java policy, or a group policy that was controlling the document mode of IE, which had been set to 'document mode 9' for a website (in my case 'healthstream.com', or wherever your content is hosted), and I needed it change to 'automatic' or 'document mode 11', and they were able to get those types of things pushed through).
    - Adam Cain
  • pdekker7278
    pdekker7278 Community Member Posts: 3
    After a few days it doesn't seem the right solution for the problem, btw.
    The problem returns and I have to reset my Google chrome again :-(

    I hope Trivantis or Chrome come up with a solution, because more customers are complaining now...
  • carlfink
    carlfink Community Member Posts: 842 ☆ Superstar ☆
    I had a problem with vanishing Next buttons a couple of days ago. It turned out that my course was incorrectly detecting that it was on a tablet (??) and the tablet layout somehow did not include a Next button and refused to inherit it (?), Turning off responsive design at the Title level fixed the problem. Version 17.0.6.
Sign In or Register to comment.

So You Wanna Be An eLearning ROCKSTAR?

We're all fans of eLearning here! Want to become an eLearning ROCKSTAR? Just click on one of the buttons below to start your rocking journey!