Error Message -> How to fix it?

mzawadzki3632
mzawadzki3632 Community Member Posts: 10
Hello,

I am facing a problem with one of the trainings recently created. After completing the quiz, users keep getting error message (please see attached screenshot). Can someone please help me in identifying root cause of the problem and how to fix it? Thank you in advance.

 

Comments

  • klaatu
    klaatu Community Member Posts: 988
    Lectora is trying to pass the wrong data type to the LMS. You did not supply a lot of information. Are you using Scorm 1.2? What did you name the questions? Can you post the problematic lesson or the AWT?
  • timk
    timk Community Member Posts: 1,205 ♦ Idol ♦
    According to Scorm documentation you're trying to send a value to the LMS, that "is valid, but was not implemented by this LMS." Did you publish with "Report test/survey question interaction to the LMS" checked?
  • mzawadzki3632
    mzawadzki3632 Community Member Posts: 10
    timk , yes. I had this option checked when publishing. Please see attached screenshot.

    Klaatu , attached to the post you can find the presentation I have been working on. it does not contain videos and other graphic items which were big. problem occurs when going through the quiz.
  • timk
    timk Community Member Posts: 1,205 ♦ Idol ♦
    Which LMS do you use? The error seems to be related to the course trying to pass information about the questions (the question id) but the LMS is unable to use it. Try publishing without this option.
  • mzawadzki3632
    mzawadzki3632 Community Member Posts: 10
    It's a corporate one called my learning. not sure if you are familiar with it? I will try publishing without this option checked. Thank You

     
  • mallow76
    mallow76 Community Member Posts: 123
    The recording of test interactions is an optional component of SCORM 1.2 and so not all 'SCORM 1.2 compliant' LMSs will support this.
  • mzawadzki3632
    mzawadzki3632 Community Member Posts: 10
    thank you for the info. I am waiting for the result of the new training posting on the LMS. hoping the problem will go away :)