LMSinitialize errors when testing course

fefallc
fefallc Community Member Posts: 1
Our group is using SABA LMS out-of-house. I upoaded the course as a SCORM 1.2 package. It passed the conformance tests and the course loads in the player, but when I click the Next button and get to page 2, I get a host of pop-up alerts and then the course quits. What do these mean and what can I do to fix the course?



1. LMSInitialize Error: General Exception



2. LMSSetValue Error: cmi.core.lesson_location to [a001_introduction.html]General Exception



3. LMSCommit Error: General Exception (this alert pops up twice)



Below is the



Content Communication Log

January 19, 2011 10:16:20 AM EST

Command Received = LMSInitialize

Content Item: NIH Continuity of Operations Orientation



January 19, 2011 10:16:20 AM EST Response data (Data sent by Saba LMS to content) =

cmi.core.student_id = jstudent

cmi.core.student_name = Student, Joe

cmi.core.credit = credit

cmi.core.entry =

cmi.core.lesson_mode = normal

cmi.launch_data =

cmi.suspend_data =

cmi.core.lesson_location = a001_title.html

cmi.core.lesson_status = incomplete

cmi.core.score.raw =

cmi.core.score.min =

cmi.core.score.max =

cmi.core.total_time = 00:00:18

cmi.comments =

cmi.comments_from_lms =

cmi.student_data.mastery_score = 75

cmi.student_data.max_time_allowed =

cmi.student_data.time_limit_action = continue,no message

cmi.student_preference.audio = 0.0

cmi.student_preference.text = 0

cmi.student_preference.language = 0

cmi.student_preference.speed = 0.0







January 19, 2011 10:16:27 AM EST

Command Received = LMSCommit



Data sent by content to Saba LMS:

cmi.core.lesson_status = incomplete

cmi.core.lesson_location = a001_title.html

cmi.core.exit =

cmi.core.score.raw =

cmi.core.score.max =

cmi.core.score.min =

cmi.core.session_time = 00:00:06

cmi.suspend_data =

cmi.student_preference.audio = 0

cmi.student_preference.language = 0

cmi.student_preference.speed = 0

cmi.student_preference.text = 0

cmi.comments =



January 19, 2011 10:16:27 AM EST Response data =

error=0





January 19, 2011 10:16:28 AM EST

Command Received = LMSFinish



Data sent by content to Saba LMS at the time of exit:



January 19, 2011 10:16:28 AM EST Response data =

error=0

Comments

  • hcoles4003
    hcoles4003 Community Member Posts: 2 ☆ Roadie ☆
    Did you ever get a response to fix this? I am experiencing similar problems
  • carlfink
    carlfink Community Member Posts: 906 ♦ Idol ♦
    @hcoles4003, that question you responded to was from 10 years ago.

    What version of Lectora, what LMS, and what publishing settings do you use?
Sign In or Register to comment.

So You Wanna Be An eLearning ROCKSTAR?

We're all fans of eLearning here! Want to become an eLearning ROCKSTAR? Just click on one of the buttons below to start your rocking journey!